Omgeving

Wie van natuur houdt, voelt zich hier direct thuis! Onze camping ligt vlak bij Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug en natuurgebied De Borkeld. Een mooie plek te midden van vijf heuvels. Bovendien ligt fietsknooppunt 8 pal naast Camping de Poppe, vanuit hier kun je gemakkelijk je eigen fietsroute uitstippelen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Natuurgebied De Borkeld

Natuurgebied De Borkeld

Natuurtip

Vanaf de camping loop je zo natuurgebied Borkeld in. Dit gebied van ca. 600 hectare bestaat uit jong bos, grote heidevelden, leemkuilen, akkers, graslanden en een stukje hoogveen. Vooral ’s ochtends en tegen de avond is de kan groot dat je hier een ree spot. 

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Natuurtip

Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug is een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Overijssel. Je kunt hier urenlang fietsen en wandelen. Bovendien geven de 16 heuvels in dit prachtige gebied je een schitterend uitzicht. Plan absoluut een bezoek aan de Holterberg.

Natuurmuseum Holterberg

Natuurmuseum Holterberg

Culturele tip

Stap binnen bij een van de oudste en bekendste natuurmusea. Je vindt het museum aan de zuidkant van de Sallandse Heuvelrug. De levensgrote diorama’s met meer dan 1.000 dieren geven je een uniek inkijkje in de natuur. 

Markelo

Markelo

Ontdek Overijssel

Tussen de glooiende heuvels van Twente ligt het schilderachtige Markelo. In het gezellige dorpshart, vind je rond de Romaanse kerk winkels en horeca waar het fijn vertoeven is. 

 

Holten

Holten

Ontdek Overijssel

Het pittoreske Holten is een populaire toeristische bestemming. Je vind hier een overvloed aan charmante winkeltjes, markten en braderieën. In het vakantieseizoen worden er in het dorp veel leuke activiteiten georganiseerd. 

Deventer

Deventer

Ontdek Overijssel

Deze bruisende Hanzestad ligt aan de oevers van de rivier de IJssel. De prachtige monumentale bezienswaardigheden in de stad trekken direct je aandacht. Tegelijkertijd ademt deze rijke stad aan het water een hippe en levendige sfeer uit.

Enschede

Enschede

Ontdek Overijssel

Enschede is een waar winkelparadijs met een mix van bekende ketens, lokale speciaalzaken en leuke boetiekjes. Verken de sfeervolle winkelstraatjes en laat je verrassen tijdens door het diverse aanbod!

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn

Weg met de kids

In de prachtige Sallandse bossen wacht er een groots avontuur op jou! In Avonturenpark Hellendoorn geniet je van meer dan 30 attracties, spectaculaire shows en een spetterend outdoor waterpark.

Kinderboerderij Dondertman

Kinderboerderij Dondertman

Weg met de kids

Neem samen met de kids een kijkje bij de gezellige kinderboerderij Dondertman. De schattige dieren zijn hier dol op aandacht! Het hele jaar rond organiseert de kinderboerderij bovendien allerlei leuke activiteiten.

Kasteel Weldam

Kasteel Weldam

Culturele tip

Dit eeuwenoude landgoed is prachtig om te zien! De schitterende bosrijke omgeving maakt het idyllische plaatje compleet. Kasteel Weldam behoort tot een van de grotere landgoederen van Oost-Nederland.

Rijksmuseum Twenthe

Rijksmuseum Twenthe

Culturele tip

Dwaal door het Rijksmuseum Twenthe. Hier ontdek je de prachtige kunstcollectie van het Oosten van Nederland. Een uiteenlopende rijke collectie met werken uit de middeleeuwen tot hedendaagse kunst. Geniet van Breitner, Breughel, Ruisdael en Redon, Jongkind en Monet en de vele andere meesters in de 36 zalen.

Landgoedwinkel Twickel

Landgoedwinkel Twickel

Culturele tip

Ontdek het adembenemende Landgoed Twickel! Dit eeuwenoude landgoed strekt zich uit over 4.500 hectare. Neem een kijkje bij het prachtige kasteel, de historische boerderijen en wandel door de schitterende natuur.